merkityt Tuuli- ja Aurinkoenergia

Me, Proscanissa, haluamme antaa kaikille mahdollisuuden hyödyntää auringon ja tuulen puhdasta energiaa. Tuotteet ja valmiit pakettiratkaisut ovat korkealaatuisia ja tehokkaita tuuli- ja aurinkoenergian tallennus järjestelmiä
‎Tarjoamme jälleenmyyjien kautta Windforce tuotteita sekä HYE Windstar tuuligeneraattoreita (tuuliturbiini). Tuotteemme ovat Ruotsissa testattu ja hyväksytty puhtaan tuuli- ja aurinkoenergian tallennus järjestelmiksi. Jälleenmyyjiemme kautta, tarjoamme asiakkaille myös huoltopalveluja sekä ProPac ylläpitosopimuksia HYE tuuligeneraattoreille.

Autamme järjestelmän suunnittelussa tai sopivan vakiopakettiratkaisun valinnassa. Autamme myös kun harkitset vanhan aurinkokennon päivittämistä "hybridi-järjestelmäksi" jolla saavutat tasaisemman energiatuoton ympäri vuoden.

Proscan sekä jälleenmyyjämme ovat tietotaitoisia kumppaneita jotka auttavat sinua tekemään pitkän aikavälin sijoituksen puhtaan tuuli- ja aurinkoenergian järjestelmiin.

Järjestelmät koostuvat pienistä tuuligeneraattoreista, aurinkokennoista ja älykkäistä ohjaimista sekä pakettiratkaisuista joiden avulla voit helposti asentaa ja tuottaa omaa puhdasta sähköä. Toimitamme myös tyhjiöputkien aurinkokeräilijä lämmitykseen ja lämminvettä varten. ‎Uusiutuva päästötön energia vähentää myös energialaskuja. ‎
‎Tuotteillamme on ainutlaatuinen energiatehokkuus ja turbiineilla alhainen melutaso.

Voit vapaasti esittää kysymyksiä meille kun harkitset tuuli- ja aurinkovoimaan siirtymistä

Klikkaa sivustoamme ja katso, kuinka helppoa ja hauskaa on tuottaa omaa energiaa luonnon voimilla.

 

Mitä on hyvä tietää pienistä tuuligeneraattoreista

Valitettavasti markkinoilla on paljon enemmän tai vähemmän heikkoja pieniä tuuligeneraattoreita.
Se johtuu useista syistä, jotka haluamme selvittää.

Tuuligeneraattori on pohjimmiltaan melko yksinkertainen rakenne, joka koostuu siipiteristä, generaattorista, jonkinlaisesta ohjausevästä ja ohjausjärjestelmästä.
Näiden osien on kuitenkin toimittava yhdessä optimaalisesti, jotta saadaan tarpeeksi energiaa, jotta olisivat taloudellisia.

Suurin energia, jonka voi saada tuulesta teoreettisesti, on 59,3% (Betzin lain mukaan).
Tällä rajalla tuulta on estetty Windstar generaattoreiden siipiterien patentoidulla muodolla niin että Windstar ei nosta ylikieroksia.

Tämä ominaisuus suojaa koko järjestelmää vaurioutumasta. Mielenkiintoista on mitata langasta tuleva energia eli mitä jää jäljelle kun virta on ohittanut kaikki vaiheet.
Useimpien markkinoilla myytävien generaattoreiden todellinen hyötysuhde on noin 20% ja valitettavasti annetaan täysin erilaisia lukuja sekä näytetään hienoja kaavioita.
Vasta kun keksittiin käyttää siipiprofiileja terissä, saatiin enemmän energiaa ja pyörähdys oli nopeampi kuin tuulen nopeus. Parhailla generaatoreilla, joiden roottorit ovat halkaisijaltaan enintään 3 metriä, on todellinen hyötysuhde noin 40%.

Siipiprofiili luo paine-eron terän ylä- ja alapuolelle mikä aikaansaa eripituiset reitit tuulelle ja tästä syntyy paine-ero, joka antaa nostotehon, ja saa terän kulkemaan nopeammin kuin tuuli.
Useimmilla, nykyään myytävillä generaattoreilla, siivet pyörivät 4-5 kertaa tuulen nopeuteen verrattuna kun taas tehokkaimmat pyörivät jopa 9 kertaa tuulta nopeammin. Latausvirran tuottamiseen 3-siipisellä, tarvitaan vähintään 4-5 m/s tuulta jolla kaapelista saadaan sähköä.

Nyt ei riitä, että siipiprofiili on hyvä, vaan se tarvitsee myös terien asianmukaisen kiertymisen (kulma) jotta ne olisivat tehokkaita roottorin käynnistyessä ja tarjoaisivat maksimaalisen tehon eri tuulille.
Siipiterä on kuitenkin paljon edistyksellisempi kuin edellä kuvattu. Taito tehokkaan siipiterän valmistamisesta on vain muutamilla valmistajilla.

Generaattorii on mitoitettava niin että se sopii roottoriin ja jonka teho on juuri sopiva koko tuulirekisterin alueella.
Valitettavasti tätä yhtälöä ei saa toimimaan yhdessä ilman säädintä joka prosessoi jännitettä niin sanotulla MPPT:llä (Maximum Power Point Tracker) tekniikalla. Säädin puuttuu useimmista markkinoilla olevista järjestelmistä. Kun tuuli alkaa puhaltaa kunnolla 3-siipinen generaattori ryntää ja syöttämä jännite nousee niin korkealle että suurin osa sähköenergiasta häviää lämpöhukkana.

Kiinan laadukkaimat 5-siipiset tuuligeneraattorin hyötysuhde on parhaimmillaan 70%.
On tuuligenetaattori, joiden tehokkuus on 97-98%, mutta ne ovat erittäin kalliita.
Kuten olemme huomanneet, paljon energiaa katoaa eri tavoin ja se on surullista! Mutta niin se valitettavasti toimii.


Miltä hyvä tuuligeneraattori näyttää?
Jos oletamme, että meillä on hyvät terät ja hyvä generaattori, aloitetaan määrittämällä terien määrä.
Generaattori, jossa on 2-3 terää antaa valmistajan mukaan korkean huipputehon mutta samalla erittäin huonon tai ei lainkaan sähköä kun on alhainen tuuli.
Muutaman terän generaattori on myös vaikea hallita, koska se voi ylikiihtyä kovassa tuulessa minkä seuraukset pahimmillaan on vioittuminen. Tämä tarkoittaa että tarvitaan melko voimakasta tuulta energian saamiseksi generaattorilla. Jos haluat hyödyntää alhaisempia tuulennopeuksia, sinulla pitäisi siksi olla vähintään 5 teräinen generaattori.

Viisi- tai useampiteräinen roottori jarruttaa generaattoria kovassa tuulessa sillä se muuttuu liian tiheäksi tuulen kulkea roottorin läpi.
Roottori käyttäytyy kuin levy eikä voi pyöriä nopeammin. Nopeus kasvaa vain niin kauan kuin tuuli kulkee roottorin läpi.
Viisi- tai useampiteräinen roottori tuottaa pienemmät huipputehot, mutta suuremmalla vääntömomentilla matalilla tuulennopeuksilla ja generaattori jarruttaa automaattisesti itseään.
Jos haluat tietää miten hyödyntää tuulta parhaiten sinun on selvitettävä mitkä tuulen nopeudet ovat alueellasi yleisimpiä.

Millaiset tuulet ovat siellä, missä asumme?
Suomessa on keskimääräinen tuuli 5-7 m/s ja 12 m/s tai enemmän yleensä enintään kaksi päivää kuukaudessa.
Meren rannalla voi olla hieman useampia päiviä kovaa tuulta. Tuulen energia kasvaa nopeuden myötä karkeasti laskien siten että energia kaksinkertaistuu 6-8 m/s samoin 8-10 m/s ja edelleen 10-12,5 m/s.

Koska matalasta tuulesta ei lyhyellä aikavälillä saada paljoa energiaa talteen on tärkeää saada generaattori tuottamaan ajallisesti mahdollisimman paljon. Generaattorilla joka kerää energiaa tuulella 3-8 m/s ei huipputehoja voida hyödyntää mutta energian talteenotto on silti mahdollista. Viisi- tai useampiteräisten generaattoreiden lisäksi tarvitaan MPPT-säädinärjestelmä jotta generaattori ei pyöri ilman energian syöttöä.

Lopuksi
Tavallisella generaattorilla on roottori maston edessä, mikä aiheuttaa ylikompensointia ja energian hävikkiä. Lisäksi se menettää nopeutensa ja aloittaa uudestaan tuulen suunnan etsimisen. Ongelman ratkaisemiseksi on yritetty kehittää enemmän tai vähemmän onnistuneita peräsimiä, valitettavasti ilman riittävän vakuuttavia tuloksia.

Tämä koskee myös niin sanottuja "myötätuulimyllyjä" joissa roottori on maston takana jolloin maston taakse kehittyvä turbulenssi aiheuttaa melun lisäksi myös tehokkuuden vähenemistä.
Ongelma saada roottori seisomaan suoraan tuulessa jatkuvasti merkitsee kohtuullisella arviolla 30-40%:n tehon vähennyksen vuositasolla. Tuulikukka Windstar1000 generaattorilla vältät nämä häiriöt.

Tämä oli vain pieni osa siitä miksi todella hyvien generaattorien valmistaminen on niin vaikeaa. Kaikki vaiheet järjestelmässä on optimoitava.

Tässä sinulle kaksi ehdotusta, jotta helposti ja nopeasti pääset asiassa eteenpäin:

1. Kun mietit tarvettasi, lähetä kysymyksiä meille sähköpostise osoitteeseen wind()proscan.fi.

2. Voit myös täyttää alla oleva Tarvekartoitus kaavakkeen. Merkitse siihen tarvitsemasi ominaisuudet ja palauta se meille.

Jälleenmyyjämme toimittaa paluupostissa sinulle ehdotuksen sopivasta energiajärjestelmästä tai Windstar-pakettiratkasusta.
‎ ‎
‎ Tervetuloa kanssamme uuteen puhtaaseen aikakauteen!‎

 

*******************************************************************************

Raul Wikström
B.Sc. Eng. & B.Sc. Econ.
+358 (0)400 411107
E-mail: media()proscan.fi

Proscan Oy
Taalintehtaantie 688
25900 Taalintehdas, Finland
Office time: 9:00-17:00

Tilaukset ja tarjouspyynnöt: wind()proscan.fi

 

Tarvekartoitus PDF kaavake

Hae täältä ilmainen PDF sovellus Adobe Reader Adobe Reader

 

 

 

Takaisin: tuotteet

 

 

Copyright © 2022, Proscan Oy Taalintehtaantie 688, 25900, Taalintehdas, +358400411107, wind()proscan.fi